2023-07-29
一直以为火炭好入工业区,原来由沙田出发过嚟都只系15分钟,而且餐厅对出就有一架特快巴士可以出返市区,钟意这个小区够安静,呢间隐世西餐可以食到石烧,套餐跟龙虾汤、餐茶同Movenpick雪糕,仲有凯撒沙律同薯条任食,咁抵食真系坐多15分钟车入嚟都抵,好过去沙田又逼又多人🤭龙虾汤见到加$10其实可以有埋酥皮焗,不过今次就试吓佢哋嘅原汁原味🎶龙虾汤真系有龙虾!因为好多时出边嘅龙虾汤都揾唔到龙虾肉,而且入口非常香浓鲜甜,见到汤底嘅颜色咁浓郁就已经知道系好嘢,好味到9秒9好快比我清咗🥰芝士焗龙虾牛肩扒🐮冇错,真系只系228就已经食到咁高质素嘅牛肩扒仲拼埋芝士焗龙虾,份量多到差啲连石烧都唔够放,牛扒入口juicy软身!就连配菜的大蕃茄同烤焗蒜头花都好有水准💕谷饲安格斯西冷扒🐮分碟上嘅西冷足200g,另外会俾你自己放上石烧,可以根据自己喜欢嘅熟度煎熟西冷,石烧真系非常滚热,好在店舖有准备定围裙俾大家非常细心,另外仲有秘制酱汁配合得天衣无缝🤤🤤🤤宝云酥羊架🐐就算唔食牛嘅朋友都可以试吓羊架,两件足料嘅羊架已预先放在石烧再端出,羊架都几厚身,可以因应自己嘅喜好,我就烧到7成熟,羊架带丝微羊臊味,中间切开口
龙虾汤
芝士焗龙虾牛肩扒🐮
谷饲安格斯西冷扒🐮
宝云酥羊架🐐
就算唔食牛嘅朋友都可以试吓羊架,两件足料嘅羊架已预先放在石烧再端出,羊架都几厚身,可以因应自己嘅喜好,我就烧到7成熟,羊架带丝微羊臊味,中间切开口感仍然保持嫩滑粉红😋
黑松露酱薯条
咁啱有两位钟意食薯条嘅朋友,未开始食主菜都忍唔住点咗几盆薯条食!每一条雪条都炸得啱啱好,香脆可口嘅金黄色,咬落重有软滑嘅薯仔香,最钟意就系呢一款厚切嘅炸薯条!