今日本身约左家人食个生日中午饭,去新达广场,本身念住饮茶但要等二十张枱,所以被迫揾其他野食。我对连锁餐厅一向冇乜好感,见呢间烧肉个门面唔错,冇念过入面咁失败。配烧肉个日本米应该基本有既热,软硬适中、粒粒分明全欠缺、又冻又硬又干、三样齐晒—-》都冇!真系好差!饭系出面自助区大饭煲入面自己毕,毕完已经有伏既感觉,再拎埋沙律,汤,水,餐具,已经冇晒心情,返到埋位个set 上啦,牛肉系过得去既,但,个底盘系凸起坏左既,搞到我成餐饭都要就住个盘嚟食。除左上菜&收菜外,由落单,拎沙律bar , 汤,水,以至餐具牙签,所有野都系自助式,我唔明而家加一服务费系咩标准?本身有念过向店员反映个托盘弯左,但,见佢哋同其客人讲嘢既语气唔系特别友善,就算啦,所以先喺呢度写食评。肉既质地系唔差既,但其他配套只有用伏嚟形容。沙律菜系乱既、个洋葱牛舌面豉汤系清优冇味,个烧汁系hea ,跟餐个罐装提子梳打好甜,全部都好hea,最难食系个白饭!间餐厅比我既感觉系,你比百零蚊食饭系食呢啲架啦,但问题系,我觉得可以再做好啲!值得一提,个地下系「线」既,放脚底既储物蓝系烂既!总之,冇心做既餐厅,点解可以咁多人帮衬,做到大集团连
肉既质地系唔差既,但其他配套只有用伏嚟形容。
值得一提,个地下系「线」既,放脚底既储物蓝系烂既!总之,冇心做既餐厅,点解可以咁多人帮衬,做到大集团连锁式,有心做既小店,一间一间结业,我只想攞个平衡,好食既一定回头,呢间一定冇下次。
2023-08-28
庆祝纪念