2018-11-14 73 浏览
餐厅好近港铁站,行几分钟就到。一出电梯就见到一个酒柜,唔单只有气派,仲放咗好多靓年份嘅名酒😎。我哋食四人餐,厨师会介绍牛嘅边一部份,同埋系你面前整,服务再加分。前菜系厨师沙律,好似系日本水菜,一啲都唔hea。仲有烧北海道带子,大大只,加特别酱料好鲜甜。跟住开始食牛🐂啦。A5日本和牛牛板腱,新鲜嫩口,食到葱粒,啱我口味😘。另外仲有牛三角和牛小排,都好好食。每个牛部位嘅口感同味道都唔同。烧大磨菇好新鲜🍄,杂菌加上黑松露,浓淡适中,劲野味。到美国厚切牛舌,好软身,口感好特别。之后食柠檬雪葩,清清口腔,等我哋试真啲跟住落嚟嘅重头戏,好有心思。柠香好清新🍋。由食嘢之前介绍到而家,澳洲和牛M9+终于出场啦……唔点调味料,外脆内软,劲好食👍👍。再试下点芥辣,加几片脆脆蒜片,都好正。跟住又试下点黑椒酱,真系有惊喜,啲黑椒唔辣,好新鲜好香,同和牛超夹,加上红酒绝配,系我成晚嘅至爱😍。讲到酒,啲红酒好靓🍷,有果香,好易入口。后嚟同事又开咗支濑祭磨き二割三分,系用米粒磨到得翻23%酿制而成,系日本酒最矜贵㗎🍶。正呀!到和牛温泉蛋饭,半生熟嘅蛋同牛肉捞埋一齐食,又滑又多汁,系我食过以嚟最好食嘅温泉蛋饭😋。临尾
餐厅好近港铁站,行几分钟就到。

烧大磨菇好新鲜🍄,杂菌加上黑松露,浓淡适中,劲野味。

到美国厚切牛舌,好软身,口感好特别。

临尾系柚子啫喱加梨片,好清甜,帮呢餐画上完美嘅句号啦👏。

今次系同事请食饭,能够品尝佳牛美酒,又有讲有笑,极之满足,希望有机会再嚟🙏!
  • 澳洲和牛M9+西冷、日本A5和牛配温泉蛋饭