2021-12-06
去到呢个天气 我呢个寒命人长期keep住寒冰掌🙌🏻🥶所以一定一定要食热野!!!对我黎讲一碗热腾腾既汤面胜过一碗白饭面赐园收藏不久 QRcode落单 方便清晰当然有困难时 人手落单都欢迎学叶童话斋 要唔要由我拣?(知道咩广告🤣?)无错 好多野真系可以自己拣肉食、海鲜、素食任君选择中式拉面、扁拉面、年糕以至稻庭乌冬面质软、硬、适中 随你拣因应喜好 多芫荽/葱、少芫荽/葱、走芫荽/葱又得搞掂就紧系衬热食啦🤙🏻🤙🏻🤙🏻▪️牛队长汤面▫️每日用上新鲜牛骨、牛肉及药材熬制真材实料既汤底😚饮落浓而不腻清而不浊。牛腩、牛筋同澳洲和牛封门柳炆到好稔好稔,最钟意无渣清甜又入味既萝白,真系唔多餐厅做得好。扁拉面软硬适中,索汤力一流😋仲有一小碟中华沙律,以前食冷面先会食到🤣回忆黎既!▫️卖一碗蚀一碗汤面▪️Sorry令餐厅蚀左一碗🤣+$8要粒流心蛋,睇相都知无呃人,蛋味浓唔错。惊喜位系竟然有素menu😏汤底主要系日本昆布、豆腐、味噌而成,大量日本舞茸、鸡髀菇、草菇及竹笙,健康又好味,配以中式拉面偏甜少少,面质几弹牙我又几喜欢,分量好多绝对够饱!!▪️摇呀摇烘焙▫️一见到呢个名就谂起摇呀摇摇到外婆桥,细细个系咁讲🤣外型可爱
我呢个寒命人长期keep住寒冰掌🙌🏻🥶
所以一定一定要食热野!!!
对我黎讲
一碗热腾腾既汤面胜过一碗白饭
面赐园收藏不久
QRcode落单 方便清晰
当然有困难时 人手落单都欢迎
学叶童话斋 要唔要由我拣?(知道咩广告🤣?)
无错 好多野真系可以自己拣
肉食、海鲜、素食任君选择
中式拉面、扁拉面、年糕以至稻庭乌冬
面质软、硬、适中 随你拣
因应喜好 多芫荽/葱、少芫荽/葱、走芫荽/葱又得
搞掂就紧系衬热食啦🤙🏻🤙🏻🤙🏻
▪️牛队长汤面▫️
牛队长汤面
▫️卖一碗蚀一碗汤面▪️
▪️摇呀摇烘焙▫️
一见到呢个名就谂起摇呀摇摇到外婆桥,细细个系咁讲🤣外型可爱适合打卡,面头系香脆焦糖,撒上少少岩盐作吊味,然后系厚厚既浓密奶泡,最下使用本地尼加拉瓜咖啡豆,层次丰富,搅拌后饮用香浓又顺滑。
▫️隐藏名单 ~ 姜奶▪️
实际唔知叫乜名,我就叫佢暖笠笠「姜」糖奶🤣🤣🤣🤣
欣赏餐厅真系人手即场磨姜蓉,饮到少少姜渣,唔怪得姜味咁出😳😳 同用粉冲水绝对无得比!面层都系一层脆卜卜焦糖,少少岩盐吊吊味,味道层次都相对提升,有心思有创意❤️天气凉左咁多,饮完真系暖笠笠👍🏻