2024-10-24
就黎万圣节,除咗出去玩,都要食个万圣节甜品for fun下~呢间餐厅就出炉咗个精致甜品稍微应下节!一入去,装修主打浅粉红同深绿作为主调,座位采用呈U形嘅椅子,再配以略昏暗嘅灯光,甚显高贵感,平日黎relax下食下西餐都唔错。而今次黎食万圣节甜品,用呢度既装潢做背景影下相打下卡,出黎嘅图片效果都几靓~✎ Creamy Mentaiko Seafood Fettuccine成碟相当creamy,面条柔软黏滑,再加入咗鲜美嘅明太子,入口浓厚奶油香再带点微辣,食落都几惹味。食材方面仲有细虾、鱿鱼、蚬同西兰花,呢几样海鲜都几爽口弹牙,质感滑嫩~西兰花仲非常新鲜清新!整体质素唔错!✎ Haunting Nightmares甜品几可爱精致,用黎轻轻应下节都唔错~落单个阵有得拣呢碟甜品既组合,我地拣咗French Kiss、Triple Storey、Forest Fairy同埋Hojicha Caramel Choux。呢个甜品套餐有配埋嘢饮,系一杯沟有浓郁芝麻味同淡淡蓝莓味嘅饮品,由于蓝莓味唔太重,所以配合埋芝麻味,味觉上都唔会有大嘅冲击,组合都几夹嘅。蛋糕就有三款:野莓味嘅蛋糕、抹茶红豆蛋糕同埋
✎ Haunting Nightmares
甜品几可爱精致,用黎轻轻应下节都唔错~落单个阵有得拣呢碟甜品既组合,我地拣咗French Kiss、Triple Storey、Forest Fairy同埋Hojicha Caramel Choux。呢个甜品套餐有配埋嘢饮,系一杯沟有浓郁芝麻味同淡淡蓝莓味嘅饮品,由于蓝莓味唔太重,所以配合埋芝麻味,味觉上都唔会有大嘅冲击,组合都几夹嘅。蛋糕就有三款:野莓味嘅蛋糕、抹茶红豆蛋糕同埋焦糖朱古力蛋糕。野莓味嘅蛋糕味道清新微酸,蛋糕底松软;抹茶红豆蛋糕嘅抹茶味同红豆味好香浓,但系食起上黎冇违和感,相互融合,你中有我我中有你嘅感觉;焦糖朱古力蛋糕甜而不腻,好香醇~蛋糕上面嘅装饰主要由略甜嘅朱古力片同棉花糖组成。甜点中间仲有一个焙茶焦糖泡芙,其外皮酥脆到不得了,而入面系滑溜嘅焙茶吉士酱,愈食愈令人停唔到口,十分香口!