2012-09-02
个几月前先打完一篇食评话唔会再黎,但今日放假同屋企人去太古行街, 行行下老豆话想high tea,谂住比多次机会呢间店, 所以就介绍左佢地黎呢间食, 但估唔到今次又几ok㖞由于今日星期日, 所以等左大约10分钟先有位, 系等位其间我地已经谂晒食d咩所以一坐低我就点左 抹茶红豆蛋糕 (单叫 HK$29, 套餐: HK $46 附上奶茶/咖啡)味道不太浓不太腻, 有淡淡的抹茶清香, 适合不太喜欢重口味的人, 抹茶和红豆永远都是最佳拍档, 简直系双重享受 (绝配!!!!!!!) 而最上层浅色部分的忌廉是相当的好吃, 是意料之外的好!!!!!~ 赞~~~~~~食完蛋糕饮埋杯冻柠水已经好饱, 饱到连今晚餐饭都可以唔使食~~ 哈哈
所以一坐低我就点左 抹茶红豆蛋糕 (单叫 HK$29, 套餐: HK $46 附上奶茶/咖啡) 味道不太浓不太腻, 有淡淡的抹茶清香, 适合不太喜欢重口味的人, 抹茶和红豆永远都是最佳拍档, 简直系双重享受 (绝配!!!!!!!) 而最上层浅色部分的忌廉是相当的好吃, 是意料之外的好!!!!!~ 赞~~~~~~
题外话/补充资料:
总体来说, 来梦见屋还是吃蛋糕较化算和有水准的,
而店员的服务还可以接受, 询问了很多次都能很快地回答,
只是欠缺了笑容, 尚有改善的空间 : )