2022-06-15 336 浏览
今日来到尖沙咀鸡记食晏,唔知大家去开尖沙咀有无试过鸡记呢间老字号,佢其实系尖咀好出名既一间潮州面食店, 佢最出名一定系佢既炸紫菜墨鱼丸,其他地方系食唔到架,仲有佢既捞粗来同一定要试!小食拼盘 大$98 小78大既有 炸紫菜墨鱼丸、生煎墨鱼饼、 炸鱼片头 、炸鲜虾云吞呢个拼盘好巨型,几个人分享会好d,佢既墨丸,咬落去好香炸,多汁,来到一定要试,墨鱼饼切开有4件 ,钟意香口野绝到要试!自创潮式榄菜肉卷 $54呢个都系出面一定食唔到,其实特别系佢出面个皮系劲香脆,咬落去又有 榄菜 加猪肉, 非常特别嘅配搭,食食下,我一个人食左4件炸紫菜墨鱼丸配黑酱油捞粗 $46佢个捞粗 个面系 超通透,食落去爽口,再配佢个黑酱油,甜甜地又唔系太咸,食落同其他出面既捞粗唔同,必叫牛筋腩面 $?佢其实所有面都唔错既,呢个就牛有牛味啦 ,原谅我呢个写得咁唔foodie ,因为我完全俾佢上面o个几样吸引住咸柠七好少地方有咸柠七叫, 呢个配搭都系好正既,我钟意饮鸡记潮州面食 网址: https://s.openrice.com/QrbS0nI4000~uogh6Aw地址: 尖沙咀加拿分道15号C地下电话: 23

小食拼盘 大$98 小78
大既有 炸紫菜墨鱼丸、生煎墨鱼饼、 炸鱼片头 、炸鲜虾云吞

自创潮式榄菜肉卷 $54

炸紫菜墨鱼丸配黑酱油捞粗 $46

牛筋腩面 $?
,因为我完全俾佢上面o个几样吸引住

咸柠七
好少地方有咸柠七叫, 呢个配搭都系好正既,我钟意饮

鸡记潮州面食

地址: 尖沙咀加拿分道15号C地下
电话: 23012099
=====================

#favorite #sharefood #tagsta_food #tagsta #foodshare #foodisfuel #stuffed #foodblogger #foodstagram #foodcoma #foodlover #foodblog #dessert #foodie #love #foodgram #foodphotography #intags #beautiful #foodlove #getinmybelly #foods #foodspotting #foodart #yumyum #fastfood #foodforthought #foodpic #foodies #fooddiary