2023-02-06
去海洋公园玩完后,消耗咗咁多能量,当然要食大餐😝今次黎到位于尖沙咀海运大厦グリル满天星,「グリル满天星」于 1978 年由🇯🇵日本昭和天王御厨秋山徳蔵的入室弟子 —— 洼田好直创立🍽,总店扎根于日本东京麻布区,是多年来极受日本食客追捧的著名老字号日式蛋包饭😘🍳满天星肉汁忌廉蟹肉饼蛋包饭🍘🍛金黄滑溜的蛋包饭,切开嫩蛋慢慢流泻🍳,令人食欲大增😛。松叶蟹肉薯饼外脆内软好 creamy,每口饭都有浓厚咖喱香气,吃起来非常滋味🤤⛩日式黑豚扒🐖🥩黑豚扒肥瘦适中😎,配有西兰花椰菜花🥦,红萝卜🥕同薯菜🍟伴碟,食落唔会油腻👍🏻,配合埋个黑椒汁简直冇得顶,店员上餐热辣辣系你面前淋上秘制肉汁,而铁板上可保持热度肉香锁紧肉汁😍🍓士多啤梨奶昔🥤表面铺上蓬松的忌廉及士多啤梨🍓,绵密柔顺,仲有大大粒草莓,口感幼滑香浓☁️呀仔系我影紧相既时候,都忍唔住系咁饮🤭🍵抹茶奶昔🥤表面铺上蓬松的忌廉及抹茶粉,甜度适中,钟意抹茶嘅你一定要饮😚🍓士多啤梨窝夫🧇热辣辣既窝夫配埋我至爱既士多啤梨雪糕🍓❤️,窝夫香脆内软,士多啤梨雪糕同忌廉口感幼滑,加埋士多啤梨酱,配窝夫食,甜同酸度岩岩好,味道唔会太甜😋
🍳满天星肉汁忌廉蟹肉饼蛋包饭🍘🍛
⛩日式黑豚扒🐖🥩