2022-04-22 2661 浏览
见星期五又开返夜晚食堂,咪去打下边炉咁啦!谂住就试下呢间,反正有位,仲要第二位半价👏🏼👏🏼真心嘅,呢类嘅一人一锅,最平收你百松啲,最贵先系三百几,唔通真系畀和牛畀你食咩?!其实都预咗,个价单同食物质素成正比就算!大佬呀,你拎可以系‘佳宝’买到嘅肥牛,就拎黎同我讲呢碟系「极上黑毛和牛」?以下幅图,容许在下作少少陈述:图片上方牛肉:系价值$278(未加1)嘅「极上黑毛和牛」;图片下方牛肉:系价值$238(未加1)嘅「严选牛肉」;当然呢个时候,就梗系叫经理啦~经理:因为呢,每旧牛肉都唔同嘅!所以呢,脂肪较多就系「极上」,脂肪无咁多系「严选」~!在下:咁原本第一轮,我地无叫任何,就已经送到上枱𠮶碟又咩黎?🧐经理:应该就系「极上」黎嘅!系咪黑色碟㗎?在下:唔系呀系灰色碟嘅!经理:咁可能只碟色唔同啫!𠮶一刻,我又真系醍醐灌顶!再一次提醒在下要食呢一人一锅放题,就真系悭得几蚊,得几蚊!唔好以为畀多几十蚊,就系零舍唔同!就算你畀几千蚊食「和牛」,都只不过系一件「牛油」。不过,不得不称赞个经理,态度没有恶劣,仲好详细及细心跟我分析牛肉的不同。多谢欣赏!
见星期五又开返夜晚食堂,咪去打下边炉咁啦!
谂住就试下呢间,反正有位,仲要第二位半价👏🏼👏🏼
其实都预咗,个价单同食物质素成正比就算!
以下幅图,容许在下作少少陈述:
图片上方牛肉:
系价值$278(未加1)嘅「极上黑毛和牛」;
图片下方牛肉:
系价值$238(未加1)嘅「严选牛肉」;

当然呢个时候,就梗系叫经理啦~

在下:
咁原本第一轮,我地无叫任何,就已经送到上枱𠮶碟又咩黎?🧐

经理:
应该就系「极上」黎嘅!系咪黑色碟㗎?

在下:
唔系呀系灰色碟嘅!

经理:
咁可能只碟色唔同啫!

𠮶一刻,我又真系醍醐灌顶!
再一次提醒在下要食呢一人一锅放题,就真系悭得几蚊,得几蚊!
唔好以为畀多几十蚊,就系零舍唔同!
就算你畀几千蚊食「和牛」,都只不过系一件「牛油」。

多谢欣赏!