1K
作为荃湾居民,想食日本拉面,呢度就系唯一选择,唔系就食味千。都无所谓既,系就系贵左少少,但系好食就算啦,气氛又好,成日都一班日本人系入面食饭。早两日去左,真系想问班伙计系唔系转左手,差左咁多既﹖拉面,唔弹牙,都算,竟然系未煮散既﹗重有一旧仔系团埋一齐,就算系任何一间港式拉面店都唔会啦。个汤,唔咸唔清,我都忍你,竟然唔热既﹗暖暖地就上台,系唔系玩呀﹖块叉烧,唔肥唔香唔入味,OK,Fine﹗但是唔可能系冻架嘛...望下厨房,以前位肥师傅已经无左影,换左两个仔系度;再望下其他野,愈来愈多野唔同,可乐唔系用支装,变左罐装;热饮唔系以前既杯,变左澳门茶餐厅既铁杯;台上既纸巾唔再系日本牌子,而系不知名杂麦牌子;连装调味料既,都变左样。可能我奄尖啦,呢几样其实同味道无关,不过咁,对于一间标榜正宗既拉面铺,收人成七八十元一碗拉面,有好多野系唔止味道咁简单啰。唔会再去啦。
早两日去左,真系想问班伙计系唔系转左手,差左咁多既﹖
唔会再去啦。
2009-10-31