2003-06-01
去过上环、旺角、长沙湾o既好彩,都觉得几抵食。点知,今次第一次o黎观塘好彩,得出o既结论系,碟头超细,唔抵食!可惜,可惜。我地冇叫套餐,一行8人,谂住散叫小菜同海鲜。首先,我地想叫个特价冬瓜盅,果时只不过系7点过DD,部长竟然话已经卖晒。再睇下个海鲜menu;哗!好贵。平时叫开唔使$5一两o既白灼虾,呢度卖$9/$10一两;虽然系中虾,但咁样叫一斤每人都只系食到两只虾,好唔抵,不过卒之都叫o左。最唔抵系果半只烧鸡,超级迷李,好似得例牌size咁少,差!另外,叫o左个秘制京都骨;但个卖相好似东坡肉咁,一大块,D骨去o左边??除此之外,只系叫多一碟炒菜同烧味双拼,加白饭同蒸慢头,咁就食o左$6xx,唔抵食!饭后只系送生果盆;问侍应有冇糖水送,佢答:"自己叫都系$6一碗之o麻";呢D乜o野态度o黎?!差!睇o黎都唔会再有帮衬喇。