2019-07-07 310 浏览
好耐冇食茶木喇,行开铜锣湾,醒起世贸中心𠮶边有茶木,又可以过去食!基本上隔一排就会再食茶木,最挂住佢嘅蜜糖砖块!世贸中心呢间茶木,环境大,座位多又舒适。呢日坐咗喺窗边附近嘅卡位,边睇街影边倾计食饭,感觉relax。⭐️西瓜柳丁芦荟 $43平时嚟茶木我都系叫奶茶,水果茶,今日终于有新尝试。皆因最近天气闷热,成日都好想饮西瓜汁,点知打开menu俾我见到呢杯西瓜橙汁芦荟,啱哂我心水!味道十分清新,消暑解渴,甜度适中,仲有爽滑芦荟粒增强口感!⭐️芒果沙冰 $43朋友叫嘅芒果沙冰,味道天然,沙冰质感幼滑,果香浓郁,都系仲夏消暑嘅良品。⭐️话梅粉地瓜条 $33地瓜条炸得金黄酥脆,食落香口,外脆内软,味道本身已经好香甜,再加埋酸酸甜甜嘅话梅粉,既可中和炸物嘅油腻感,又可令到地瓜条更加酸甜开胃!⭐️蚵嗲肉碎泡饭 $82夏日炎炎,我比较钟意食啲有汤嘅食物。蚵嗲大大只好饱满,肉质肥美嫩滑,好鲜甜,而目份量仲要好多!⭐️海盐奶盖戚风蛋糕 $88见有新甜品,所以今次冇叫到我的最爱-蜜糖砖块。朱古力甜度喺上层正中位置,第一时间俾我拎咗嚟食😂戚风蛋糕软绵绵有弹性,海盐奶盖少少咸,质感好creamy,切开蛋糕里面原来仲有珍珠
世贸中心呢间茶木,环境大,座位多又舒适。
⭐️西瓜柳丁芦荟 $43
平时嚟茶木我都系叫奶茶,水果茶,今日终于有新尝试。
味道十分清新,消暑解渴,甜度适中,仲有爽滑芦荟粒增强口感!
⭐️芒果沙冰 $43

⭐️话梅粉地瓜条 $33

⭐️蚵嗲肉碎泡饭 $82
夏日炎炎,我比较钟意食啲有汤嘅食物。
蚵嗲大大只好饱满,肉质肥美嫩滑,好鲜甜,而目份量仲要好多!
⭐️海盐奶盖戚风蛋糕 $88
见有新甜品,所以今次冇叫到我的最爱-蜜糖砖块。
朱古力甜度喺上层正中位置,第一时间俾我拎咗嚟食😂戚风蛋糕软绵绵有弹性,海盐奶盖少少咸,质感好creamy,切开蛋糕里面原来仲有珍珠!第一次食呢种蛋糕,感觉新鲜有趣🙆🏻‍♀️

2019-07-02