2021-05-07 169 浏览
#马湾 🥳同寿星仔庆祝生日, 由于佢系一个咖啡控☕, 就谂住带佢去试下热沙咖啡, 点知佢唔止未玩过, 仲连马湾都未去过🤯...泊低车喺葵芳, 再到新都会旁边搭专车入马湾, 10多分钟就到! 于我是旧地重游, 有一份熟悉亲切的味道! 👩老板娘平易近人, 超级 Nice, 不时会讲下土耳其人生活滴及习惯, 喺度食饭就系有呢种亲切感! .💁‍♀️由于我哋主力系试煲同饮咖啡, 所以晚餐就只点选最 Signature 的烤鸡, 招牌土耳其烤鸡🐥, 鸡肉又嫩又滑又多汁, 外皮香脆, 🍚米饭香软, 配上超新鲜蔬菜🥗, 满足! 🌸再来一客土耳其无花果甜点! 骤眼看是一粒无花果切开, 再来一些新鲜生果及果仁摆盘, 细看下原来仲有土耳其棉花糖丝, 薄薄一层朱古力裹上干花, 无睇错系干花, 由欧洲进口的桂花、🌹玫瑰、薰衣草等干花! 咬落层次感丰富, 香软新鲜无花果配上薄脆朱古力片, 再加上淡淡幽香的干花, 口感独特, 超有惊喜! ☕可以即场自己亲手试冲热沙咖啡系我哋今次重点, 完成后得名信片一张及印仔一个以作加许! 🍹我就试饮新鲜石榴汁, 清甜鲜味! 🤤每一次去都有新品推出, 次次都有惊喜, 期待下次再来!

🤤每一次去都有新品推出, 次次都有惊喜, 期待下次再来!