2022-10-02
Shake Shack呢间连锁店相信大家都非常清楚,介绍就唔多讲啦,我就想讲吓位于海港城里面嘅呢一间shake shack,估唔到一间快餐店都可以饱览维港景色😍😍,座位唔算逼夹,坐得都舒服,佢哋有自助酱料bar同餐具等,仲有个非常方面嘅自助洗手机,估唔到一部咁细嘅机器由落番枧,出水甚至抹手纸都一应俱全,方便食完炸鸡或者薯条而想洗手嘅我哋👍🏻👍🏻而佢嘅餐牌都系有齐晒经典嘅款式,不过就另外加咗有素食系列,同狗狗饼干,另外呢款玻璃樽嘅苹果汁几好饮🤤🤤讲到佢哋嘅汉堡,面包皮都系有轻轻烤制,而我哋嗌嘅其中一款smokeshack,我几钟意佢嘅红辣椒粒粒,虽然有啲辣,但加入汉堡里面同其他配料一齐食味道又几新颖,另外佢哋嘅烟肉都唔错,将烟肉整到非常脆,够晒香口👍🏻👍🏻另外一款系Avocado Bacon Burger,其实佢同最传统嘅Cheeseburger一样,只不过加多左牛油果咁解,佢啲牛油果都新鲜,果肉爽口😋薯条就唔使讲,个人喜好,波浪形或者普通既幼薯条都钟意,同埋佢哋嘅份量都算多,食落都系热辣辣😍😍