2024-09-03 180 浏览
今晚同朋友去左土瓜湾食饭,呢间餐有好几间分店食过都几好,信心之选。餐厅空间非常大,跟其他分店风格一样,设计简约。内里位置是红砖墙吹英式风,门口位置系绿色植物做墙身吹欧陆风。晚市套餐选择都几多,我哋就拣左三文鱼同汉堡套餐。套餐已包餐汤同沙律,饮品就叫左个特色朱古力同夏日特饮,另外仲加左个小食。是日餐汤:有两款选择,龙虾汤味浓,重虾味。朋友话蕃茄汤甜甜酸酸,有蕃茄肉,几有口感。沙律:有鲜橙同西柚,酱汁用左醋,沙律菜清新爽口。其中一款系赠送,有块吞拿鱼,几好。吉列炸虾:粉浆薄薄,咬落轻脆,点埋伴碟上嘅千岛酱好食D。香烤三文鱼配香草柚子酱:三文鱼烤得唔错,够味,皮脆,香草柚子酱同三文鱼味道都几夹,少少甜带柚子香,旁边有薯蓉做伴菜,整体几好食。安格斯牛肉(200g)芝士汉堡配薯条:安格斯牛肉足料,牛味出,几瘦,食落软熟但又唔会散,连埋芝士、生菜同蕃茄一齐食就最perfect match。薯条刚炸起,份量多,好香口。金牛:夏日特饮之一,忌廉梳打汽水配上芒果雪糕,朋友好钟意。特式朱古力:卖相几好,忌廉上面洒上彩虹碎碎,另外仲有几粒麦提莎,朱古力味唔算太浓,口感幼滑,奶味较重,唔太甜,OK㖞。

吉列炸虾:粉浆薄薄,咬落轻脆,点埋伴碟上嘅千岛酱好食D。

金牛:夏日特饮之一,忌廉梳打汽水配上芒果雪糕,朋友好钟意。
2024-08-29