2022-07-05
香港地少人多,想同朋友仔系餐厅坐耐少少边倾计边食饭,都唔系咁易。早排同朋友仔去的楼上Cafe唔只可以边食饭边玩board game,仲可以俯瞰旺角嘅街景。餐厅有不少的board game,数得出的大富翁、数字牌、卡牌都应有尽有。餐厅的Lunch Menu有唔少选择,除了有沙律,仲有饱肚的意粉烩饭,更有唔少肉肉可供选择。每个餐都会包餐汤及蒜蓉包,而今日的餐汤为椰菜花忌廉汤。饮落棷菜花味浓郁,仲有少少的颗粒口感。餐饮可以选茶饮,不过大家都可以补差价要杯特色咖啡或特饮。Ice Latte(+$8)正常发挥,OREO碎朱古力(+$10)口感丰富,除了朱古力沙冰,杯边仲吱上朱古力酱,再加埋曲奇碎,简直系透心凉。主食我们拣了意式青酱鸡丝炒阔条面,阔条面有咬口,青酱香而不油腻,加上拌入满满的鸡肉,值得encore。另外我们点了一份烟三文鱼配忌廉杂菌天使面,天使面拌入香浓的忌廉汁,食落仲有一阵阵芝士的咸香,虽然有点济,但钟意食芝士的朋友值得一试。最近餐厅新推出了巴斯克芝士蛋糕,虽然一个人食唔到一件,但share就可以解决事情(笑)。蛋糕系焗过的芝士蛋糕再雪返冻,切开时蛋糕仲好湿润,而且芝士味香、蛋糕滑
蛋糕系焗过的芝士蛋糕再雪返冻,切开时蛋糕仲好湿润,而且芝士味香、蛋糕滑。如果三点三下午茶,我一定可以自私食晒一件。
我系一个爱写字爱分享的吃货!如果钟意我分享的,我邀请您订阅我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)