2018-05-22
呢间面店最大特色相信系汤底,冬阴功系普通泰国菜馆都容易食到,但鳄鱼汤真系好少见,好有兴趣知佢咩味...从出面个menu,见到除o左呢d 特式汤底外,佢都仲有正常车仔面既清汤或者牛腩汤拣既。我lunch time 黎食,可能餐厅位于学校区,超多学生帮衬,店员一时都应接不暇,只可叫外面等紧既人攞住张点菜纸点住先。呢个都唔系问题,问题系佢无派筹,有人打尖一见人出就摄左入去,但个侍应女仔都唔理,感觉其实不太好。$35 有三款𩠌,系ok 抵的,尤其有埋特色汤。试左佢主打既鳄鱼汤,汤底幼滑鲜甜,仲落左d 红枣杞子药材去煲,补气补身,系果真唔错既配搭。食完个面,都仲可饮多两啖,唔会话好咸好口喝咁。冷热饮都系加$7,咁天气咁热梗系叫冻。另外我见到对面个学生妹叫左个春卷,好似都炸得几甘香,下次可试埋既~希望到时入座安排会好一点。