近期经常嚟天后揾食,呢间新火锅店地点方便距离港铁站好近、3-5分钟路程就到。今次打个全海鲜边炉,有鲍有鱼既豪又丰富。喺丽花皇宫夜总会style嘅呢度食火锅,不断播住梅艳芳“将冰山劈开”、郑秀文/郭富城/许志安“火热动感lalala”等劲歌,门口有仿‘曾灶财’式涂鸦墙、感觉倒模8~90年代汤底:莫生气椰椰鸡Coconut and Chicken Broth大连鲍鱼Abalone 蛏子Razor Clam鲜墨鱼滑Cutterfish Paste白鳝片Eel Slices生根Wheat Gluten醇滑嘉士伯 Beer店员一嚟将个椰青倒入用咗椰子栗米煲嘅汤,呢个时候先饮碗汤几清甜,然后再落鸡件滚汤,啲鸡几嫩滑有肉香唔太肥。鲍鱼新鲜都算几大只,烚一阵热辣辣咁食入口弹牙唔过韧。蛏子质素好好爽脆鲜甜。白鳝切得较薄和细片、肉质还好。墨鱼滑有啲卜卜脆蟹籽味道鲜甜、可能我哋烚耐咗啲口感札实但也弹牙。面根嘅作用就系索晒啲鸡汤嘅精华,入口烟韧有弹性* 店员会详细介绍自家制特色酱料和烚各种食材所需的时间* 另有小食/酱油费

汤底:莫生气椰椰鸡
Coconut and Chicken Broth