2022-09-09 457 浏览
经过大岛与龙威嘅加持之后,位于大角嘴嘅呢一间拉面店真系好鬼死多人呀! 6:00pm食饭都排队排左我半个钟💦💦我今次试咗佢嘅贝丸,即系有clams,有叉烧同埋虾汤底嘅一碗拉面。佢嘅clams (sor,唔识写佢嘅中文) 真系非常新鲜,食嘅时候都仲食到海水嘅咸味,抵赞!另外叉烧都非常之好味,佢唔系好多肥膏𠮶一种,而系薄薄嘅一片,完全冇烧过,但系觉得佢嘅油脂分布做得好好,有少少似食紧唔咸嘅Parma ham👍👍另外个虾汤底我就比8分啦(10分满分),如果要比较的话,我觉得佢嘅虾汤底做得唔够元朗嘅彩咁好味,虾味可以再浓少少!总括来讲,我觉得如果去开附近就可以过嚟食下,一试无妨。但系无需要特登过嚟食,因为排队都要排半个钟。见到啲人写食评话一日要食两碗,我又觉得无好味到咁夸张㖞😅🤔另外好值得一赞嘅就系佢啲服务!喺排队嘅时候已经有店员攞水出嚟俾我哋饮。我仲静静鸡听到,排我后边𠮶个人话佢个袋好重,个店员仲帮佢拎咗入餐厅放住先!咁多人排队都可以咁有耐性,店员抵赞😄

• 贝丸