2015-07-10
上星期由朋友带我到呢间私房菜!起初我地行入条街觉得系一条非常旧的街道!装修一般!我十人总共食咗九个𩠌!我朋友说,最好早一曰预定𩠌菜!原来厨师准备当曰新鲜食材!我又试下是否讲得这了不起!最后我都比99分!另外一分系D装修老土!不过最紧要好食。新鲜。我都介绍一下大家可以去试下!1)龙虾饺子,真系第一次食,几好味,好特别😋😋😋 2)柠檬牛油煎乌头,我第一次见咁大条,又无泥味,OK,3)蜜椒羊架,抵食,好似食牛扒咁,店员说系纽西兰来。所以特别好味。4)鬼佬生炒排骨,原来有油炸鬼响抵,好特别。5)马来鱿鱼介兰。菜都比朋友争相夹晒。6)蟹糥米饭因为有蟹,所以特别香又有蟹果D香味真系要试下先可以知果种感觉。7)上汤浸大蚬都唔错,好大只加埋粉丝自己煮唔到。8)比利时焗虾,一出埸好似去扒房落汁咁咋咋声!份量够晒大碟。最后每人大约300仲送糖水!好适合大火伙儿一齐去食👍👍👍因为太大碟。