2025-01-21 467 浏览
住喺香港仔,每次想食放题嘅时候,都净系可以去铜锣湾、旺角呢啲地方先有得食……但系,喺一年前,香港仔都开左一间日式放题喇,终于可以唔洗搭车都可以食到放题今次已经唔系第一次光顾,而系光顾左好多次,每次食完都话要写篇食评赞扬下,但每次都冇写,今日再光顾,一定要写番一篇食评表扬同分享。我喺前一日先订枱,以为会冇枱,但老板今日留左一张大枱比我,真系好开心。虽然,店舖唔大,但坐位坐得好舒服,店舖亦好干净。老板仲特意留左半打生蚝比我,生蚝只只都非常肥美鲜甜,超正第一轮落左刺身拼盘,三文鱼、八爪鱼、泰式生虾、阿根廷赤虾、甜虾……都好新鲜美味,摆盘亦摆得好靓,好有心思,增加了不少食欲!之后陆陆续续都落左好多唔同嘅食物,上菜速度快,非常有效率。本人推荐一定要食 1.烤羊架,因为羊架唔食烤得太老,啱啱好。2. 茶碗蒸蛋,平时食嘅蒸蛋就真喺得蛋,咩都冇,但瀛火嘅茶碗蒸蛋有蟹籽、冬菇、蟹柳同明门卷,够特别,而且蛋真系蒸得好滑 3.清酒煮蚬,清酒唔会太重,可以食到蚬嘅鲜味。最后,最重要嘅系店员好有礼貌,上菜速度快,收舍枱嘅速度快,抵赞瀛火日式放题,值得推荐比大家,因为性价比真系好高

味,摆盘亦摆得好靓,好有心思,增加了不少食欲!
之后陆陆续续都落左好多唔同嘅食物,上菜速度快,非常有效率。

3.清酒煮蚬,清酒唔会太重,可以食到蚬嘅鲜味。

瀛火日式放题,值得推荐比大家,因为性价比真系好高
2025-01-21
庆祝纪念