招聘中
最高可达 $19,000
月薪
2019-05-27 572 浏览
之前经过呢间拉面店见到入面既装潢好特别,十足十日本既特色,今次终于去试下呢间拉面店!全店得16个座位(如果我冇数错既话🤪),全部都系望住厨房整野食,由煮面到递到你面前都望到晒,所以好放心,有咩唔对路都即刻睇到!个碗会放系热水渌拉面果边整热佢,所以全程食面个碗都系热辣辣,超细心!呢到净系提供2款拉面:豚肉/虾,所以追求多选择既朋友仔就未必岩你地喇,但因为我有选择困难症同埋唔食得虾,所以一睇餐牌就知要叫啲乜😆🤟🏻套餐包埋一款小食同一只溏心蛋,我同男朋友嗌左两个套餐,小食就一个饺子一个小龙虾蟹籽沙律。- 豚骨汤拉面套餐个汤好浓好好饮!啲面有用计时器,所以每一碗既水准都会保持到,然后就会见到店员系到fik走啲水,好神奇佢点整啲面都唔会跌落地🤔🤣一食落去啲肉好好味,劲香!然后望到啲豚肉原来系店员续块续块煎出黎,一路食一路睇住佢煎,好想叫佢再加多啲肉俾我🤣🤣🤣(留意返平时我唔太钟意食肉)- 饺子冇乜咩特别,不过不失。佢系用一部机器计晒时自动会出烟,所以应该个个食落既饺子都差无几🤔🤔🤔- 虾味噌拉面套餐我唔食得虾俾唔到意见大家,但我闻落去真系劲重虾味!偷偷lam左啖汤,好明显系用虾煲出黎(放心我la

- 豚骨汤拉面套餐

- 饺子
饺子

- 虾味噌拉面套餐
我唔食得虾俾唔到意见大家,但我闻落去真系劲重虾味!偷偷lam左啖汤,好明显系用虾煲出黎(放心我lam左好少好少 冇事哈哈),非常入味!
虾味噌拉面套餐

- 小龙虾蟹籽沙律
佢成碗都系虾仔,但明明写住小龙虾,真系唔系好明白🤷🏻‍♀️不过除左虾冇食到,其余果啲又真系几唔错既~
小龙虾蟹籽沙律

佢啲水同麦茶系可以自己refill,啲茶超香!我饮左劲多杯 哈哈

另外有啲蒜蓉同埋辣既芽菜,大家可以按个人口味去加,辣辣地都几惹味😉 重点系提供埋纸巾添🤤🤤🤤👍🏻

最值得一赞系店员超好礼貌,由我一入去佢就等到我落单,全程都好有耐性。同埋间铺幅墙系好多钩,可以俾你挂袋上去,真系好似日本咁样。仲有我长头发,店员主动递左盒橡筋俾我,问我需唔需要,超好服务!有机会都会再食!
饺子
虾味噌拉面套餐