2023-08-24 201 浏览
每次经过台蔡卤肉饭,外面都大排长龙,今次特地5:45到餐厅避过人龙。一到餐厅就可以入座了。我们点了九层塔盐酥鸡、药炖排骨套餐,还有大红袍珍珠奶茶和大红袍仙草奶茶。九层塔盐酥鸡的盐酥鸡皮薄而脆,口感非常出色。它的外皮炸得啱啱好,唔会太油腻,正。我忍唔住食完一旧又一旧药炖排骨套餐- 我觉得个汤偏甜,个人觉得一般般。不过可能台湾药膳系偏甜。反而觉得跟餐搭配的细卤肉饭好有惊喜!细卤肉饭配酸菜味道超夹,必点!至于饮品部分,我点了大红袍珍珠奶茶和大红袍仙草奶茶,并要求少甜少冰。这两杯奶茶都带有独特的茶香,同埋甜度控制得好好,唔会过甜,让人喝得很舒服。另外想赞一赞呢到服务员,第一次黎唔识落单,点完餐之后待应姐姐走过嚟同我哋讲我哋点嘅食物如果跟套餐会平啲,然后帮我哋改咗张单整体体验几好,如果你想品尝正宗的台式料理,呢到绝对是一个值得一试的好选择。

。我忍唔住食完一旧又一旧
九层塔盐酥鸡

药炖排骨套餐