行行下街,本来想食西餐但见到间望落好传统特色小店就决定试试入到门口冷气好冻但见都算多人应该都无伏。坐低后钟意食生野的我叫左个生牛肉檬粉,鸡丝扎肉蛋米粉同几样小食,呢到有套餐但套餐啲小食吾岩口味原来想散叫,落单姐姐帮我照计套餐就吾洗咁贵开心。啲食物都好食好有越南感觉首先嚟咗个虾仁猪肉碎米纸卷,肉碎同粉皮虽然干身咗啲,但系点鱼露同佢入边嘅香料好清新~春卷都好脆口好正路,味道浓郁~既然转咗做套餐咁抵食就叫多个腍肉卷啦,腍肉好似系腌制过嘅生猪肉,好可惜食到最后剩返两条食唔晒因为碗面真系好抵食饱肚叫咗越南西贡啤酒,朋友话饮落似青岛不过我觉得比起青岛浓啲,成熟啲,起泡冇咁刺激~生牛肉河粉因为趁牛肉生食咗先就冇影到相最后想讲句食到咁饱埋单355,喺铜锣湾食到咁饱呢个价又有酒饮已经好抵,最重要系样样野都好食。其他食评又讲佢啲米纸卷冻呀(去其他地方食都系唔热架亲),粉面汤底唔够咸⋯⋯我想讲钟意食味精嘅咪去其他地方啰,其实牛肉粉个汤底好有午骨味,加埋鱼露落去加辣椒已经好够味㗎啦,我食完饮埋晒啲汤完全唔觉得口渴,唔珍惜呢啲良心小店嘅继续食越栈芽庄啰,睇吓你到时3百蚊埋唔埋到单。
行行下街,本来想食西餐但见到间望落好传统特色小店就决定试试
开心。啲食物都好食好有越南感觉
虾仁猪肉卷

春卷生菜

春卷都好脆口好正路,味道浓郁~

腍肉卷

因为碗面真系好抵食饱肚