2021-04-19
有朋友自远方来不亦乐乎。朋友难得过嚟港岛区揾我食饭,喺附近返工我不开都有食开呢间 panda & son。老板就应该系印度人嚟嘅,不过装修风格全部都几符合香港人嘅标准。性价比就更加OK。百零蚊食过西餐喺上环来讲绝对唔容易,而且佢质素系绝对合格嘅!我同朋友两个女仔就叫咗两样嘢一齐share。我哋叫咗一份牛扒牛扒会跟咗薯条同埋杂菜沙律,在另外一份就系肉酱千层面意粉。平时一至星期五都会有呢一类型嘅set lunch,呢个set lunch会有餐饮多数我都会叫咖啡,仲会有埋餐汤多数都系蘑菇汤或者系南瓜汤绝对可以接受!再嚟就系主菜到最后食晒佢哋先至会问你法式班cake你想食咩味道,呢个就系甜品啦!所以成个set lunch都150左右但系你就有四个样嘢可以选择!