2013-07-04 97 浏览
一路系广东道好耐既糖朝原来搬左舖,去到旧舖见到个姐姐举牌先知! 如果唔识路可以问佢地,因为都系佢好详细咁话比我知点行,先好快揾到新舖个位,不过唔太远同难揾!今次黎新舖,见到本Menu都唔同左,加左d西点、汤、奶酪同咖啡饮品,连海鲜都有!因为屋企人咩都想食,结果点心、粥、小菜、糖水乜都叫,食到个肚饱哂先走人!呢个系新产品,之前好似无! 个面食落去有少少菠菜汁咁味,入面有爽口虾肉,算得上皮薄多汁,值得一食!入面可以见到好大粒虾肉,用料好足,而且炸得几松脆唔太干,但唯一系个底纸食完好多油,可能吸一吸油先上碟会好D,搞到食完有少少罪恶感不过不失,无咩特别,不过再辣少少会好味D,再更加惹味呢碟𩠌系藉得一赞,因为佢比出面个D酒楼食既感觉好唔同,士多啤梨又大粒又甜,食落去好新鲜同健康,配左啱啱炸出黎既肉骨,仲食到脆,而且都几多肉,唔系净系骨!正!!用瑶柱粥做底,再好似打边炉咁慢慢放D料入去,粥底食到最后真系好鲜甜,而且个D料啱啱熟就即食,好滑唔会老。呢个食法几特别,出面既食肆好似未见过,钟意食粥既朋友一定要试下!不过D粥有好多碗,要多D人食先食得哂!!到糖朝点会唔食甜品,呢款甜品好多料,再加埋豆腐花

翡翠虾饺
呢个系新产品,之前好似无!
鲜虾咸水角
柱候牛肚
不过不失,无咩特别,不过再辣少少会好味D,再更加惹味
士多啤梨骨
火锅粥
不过D粥有好多碗,要多D人食先食得哂!!
杨枝甘露豆腐花
到糖朝点会唔食甜品,呢款甜品好多料,再加埋豆腐花,一啖可以一次过食到唔同口感。不过我自己唔钟意食融既雪糕,因为佢唔哂点等就拎出黎,D雪糕好快融左一半
榴梿糯米糍
D榴梿未到好甜,但够香。不过个皮再簿少少就好了,因为D榴梿肉入口就融合左咁消失左,再多D馅就正!!!
哈哈~还是OK的啦!
2013-06-27
翡翠虾饺