2023-10-16
出tst上完堂 去到厚福街附近 见到饿妈家姐 一睇到餐厅名 @ohmumsister 就知玩omakase嘅谐音 铺面唔系好大 但见到都好多嘢食款式拣餐厅主打港台日系创新小食 👨🍳👩🍳汇集咗中 西 酒店 茶餐厅嘅专业厨师主理睇咗啲介绍 都推荐手工汉堡 好似安格斯牛堡 黑舌猪汉堡最eye-catching 一定系粉红脆香单骨鸡翼(即系火龙果味)咁吸引就买外卖番屋企同👦一齐分享 🔹️沙嗲牛肉蛋肠粉招牌菜式 必试 咁就试啦 😎每条肠粉同埋牛肉都沾满沙嗲酱成碟炒肠粉好惹味 又够镬气牛肉又唔韧肠粉剪到系一口size 唔系成条上 🔹️粉红脆香单骨鸡翼对于食生果最钟意食火龙果嘅我 就一定试呢个barbie pink鸡翼鸡翼炸到外脆内嫩 仲一咬标汁 💦而且食到火龙果嘅清新口感整体甜甜酸酸再脆口 😆包装好好呀 酱系分开用一个兜仔入起 🔹️经典安格斯牛堡加廿几蚊升级做套餐 加配忌廉蟹肉薯饼 同汽水成个汉堡好足料 块牛厚切 啖啖肉而且好juicy食每一啖都要擘到个口好大 好彩喺屋企食咋 😆汉堡入面个酱酸酸哋 令到感觉无咁油腻蟹肉薯饼好软滑creamy 拎到番屋企 个皮仲好酥脆 仲有好多款嘢食未试到 下次再经开
铺面唔系好大 但见到都好多嘢食款式拣
餐厅主打港台日系创新小食