2020-07-25 217 浏览
📌 治愈菓子~鲗鱼涌已经想食呢间嘅泡芙好耐😋望落大大粒 啲忌廉涌晒出嚟好震撼😱鲗鱼涌对我嚟讲都几远🤣而且要留意住出炉时间 未必夹到时间😫前排终于的起心肝买嚟试下🥰每日嘅口味都会有唔同 大家记得留意佢哋嘅IG @healing_bakery 每人限买四件 有四至五款口味可以拣当日嘅口味有脏脏朱古力麻糬、小山园抹茶红豆麻糬、蜂蜜柚子麻糬同日本九鬼芝麻忌廉芝士今次净系拣咗两款口味试下😜通常有两轮出炉时间 分别系13:15同17:15现货出炉 售完即止!泡芙系用低糖低油嘅配方制成 相对比较健康😛可存放雪柜一至两天 室温则是三小时最好嘅当然系即刻食🤤1️⃣ 蜂蜜柚子麻糬 $𝟮𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)一出炉就排哂队 买完梗系即刻食🤩一旧泡芙真系好大 起码有一只手掌咁大🤚🏻忌廉份量好多 好治愈😚柚子味好突出 系比较清新嘅口味反而唔系好食得出蜂蜜嘅味道🍯麻糬口感好正 好烟韧😆不过泡芙冇想像中咁酥脆 系比较偏淋嘅口感2️⃣ 脏脏朱古力麻糬 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗣𝘂𝗳𝗳 $𝟮𝟴 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)叫得呢个就预咗啲朱古力粉会食到成口都系🤣食得都几论尽😂相比起蜂蜜柚子嘅味
📌 治愈菓子~鲗鱼涌

今次净系拣咗两款口味试下😜
泡芙系用低糖低油嘅配方制成 相对比较健康😛
可存放雪柜一至两天 室温则是三小时
最好嘅当然系即刻食🤤

1️⃣ 蜂蜜柚子麻糬 $𝟮𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
一出炉就排哂队 买完梗系即刻食🤩

朱古力忌廉嘅味道好浓 甜到刚刚好
但确实唔会觉得好腻
麻糬依然系好烟韧 好有咬口
如果泡芙可以更加酥脆就好🤣

💡整体嚟讲 如果想食到自己钟意嘅口味就记得留意店家嘅IG啦!
大大嚿泡芙咁食真系几治愈☺️

环境服务🥂: 7/10
推荐指数👍🏻: 7/10
🍴: 治愈菓子
📍: 鲗鱼涌英皇道901号英丽阁地下D1号舖
🔍: 13:00-19:00(Mon-Fri) *SAT-SUN OFF*

☞︎ 同地区餐厅 #hkhungryfoodie鲗鱼涌
☞︎ 同类型餐厅 #hkhungryfoodie西式