2020-04-29
难得放假, 但天气一般, 唔想留在室外, 所以来到楼上cafe休个息, 轻松慢活一下!!这里假日会有假日的特别套餐餐牌! 这次点了BBQ酱菠萝鸡扒汉堡, 当中会包括香草薯角及田园沙律 ($108), 套餐包餐汤及饮品!这个汉堡应该是我暂时吃过最好吃的了!! 鸡扒好大块, 而且仲好滑肉汁好juicy!! BBQ酱应该是秘制的! 另外跟餐加$28, 点了黄金薯丝虾, 这个好考功夫, 虽然吃得出是雪藏虾, 但都好脆好好食! 饮品方面点了朱古力latte, 另外再点多杯水蜜桃梳打, 饮品都好好饮!朱古力latte一定要拌好先饮, 因为底部有榛子朱古力, 拌了之后饮更好饮!! 上面的cream也好吸引!!水蜜桃梳打看似普通, 但味道甜甜的, 配soda一起好fresh!!