好味指数😋😋😋😋回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️开心指数🤗🤗🤗🤗假日嘅下昼,约咗朋友想轻轻松松倾下偈chill 下,就拣咗佢屋企附近嘅呢间Bar & Restaurant 试下!位置上面系有少少 confused,用google map 打地址、google map 标示嘅餐厅位置同Openrice 嘅标示位置系有D 出入,最后发现根据openrice 地铁出口指示,出咗嚟转右去到尽头就系!知道咗地点后,就发现google map 同 openrice 标示餐厅位置比较准,千祈唔好用个地址响google map 揾,唔系就真系唔知去鬼咗边!去到餐厅,有半户外嘅台,同室内嘅台,因为呢个时间天气少少凉,唔想留响冷气地方,就拣咗半户外嘅台,因为温度比较舒服又有少少太阳嘅感觉!不过要留意嘅系隔离就系地盘,有一大排水马响走廊边,如果佢开紧工就唔知有冇咁舒服啦!Lunch time 系冇 lunch menu,系 A La Carte menu,我同朋友先点咗两杯酒精饮品!🍴La Mensa Beach Ice Tea($68/HH)呢款饮品外观好吸精,上面有糖胶装饰,要响佢融化前放入杯酒度!呢杯有 house
好味指数😋😋😋😋
回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️
开心指数🤗🤗🤗🤗

呢款饮品外观好吸精,上面有糖胶装饰,要响佢融化前放入杯酒度!呢杯有 house nutrition drink、vodka、rum、gin、cointreau、midori 同红莓汁,酒精含量比较高,我估系用咗 long Island ice tea 嘅concept 成为佢哋自家制嘅 version!呢杯系朋友饮嘅,朋友觉得比较甜,可能系混合咗一大块糖胶!

La Mensa Beach Ice Tea

🍴Sangria ($68/HH)
饮品摆设上都用咗D 心思,用咗红酒、橙汁、鲜果肉制作,系正常Sangria 嘅味道!

Sangria

🍴La Mensa House Pizza($165)
Pizza 嘅饼底系大概3-4mm厚,外脆而中间会有少少 chewy 口感,上面有香肠、意大利辣肉肠、火腿、洋葱、辣椒、烟肉同菠萝,芝士有拉丝嘅效果!

La Mensa House Pizza

🍴Truffle Mushroom Ravioli($128)
呢个可以拣cream sauce 或者 tomato sauce,我哋拣咗 cream sauce!个汁好浓厚,非常creamy,馄饨本身个馅料都有芝士,口感软滑,因为我哋都好钟意creamy 口感,所以咁样拣,share 嚟食就啱啱好,一个人食晒成碟可能会有少少饱腻;如果你本身系比较怕腻嘅,可能拣tomato sauce 会比较适合!

Truffle Mushroom Ravioli

🍴Latte($48)/ Iced Latte($58)
食饱饭,大家都想饮杯咖啡继续倾偈,就叫多杯咖啡叹下!

Latte

由lunch time 开始食嘢,慢慢食下饮下再叫咗个咖啡慢慢倾偈,轻轻松松坐咗几个钟!假日有咁样嘅chill talk 都几开心!另外我都见有客人带埋小狗坐半户外嘅台,呢度都系一间宠物友善嘅餐厅!

午餐