2021-04-02 66 浏览
疫情以来一直无机会外游,闷得发慌。衬长假期的开始,今日就同好友选择咗试一试这间新泰菜,当怀念下去泰国旅行之感吧!他们的餐牌上食物选择都几多,而且仲有套餐可拣,套餐内可选的亦唔错,于是我哋就拣咗一个二人套餐。冬阴功海鲜汤酸辣味道适中,唔会死咸,而且非常足料,有大虾有青口,好饮。酸辣凤爪沙律凤爪每一只都大大只亦好爽口,酸辣调味都系刚刚好,配合青瓜丝一齐食,感觉清爽开胃。黄咖喱鸡佢同一般咖喱有啲唔同,并唔系外边被咖喱汁完全淹没个种,佢有少少似「捞面」式嘅咖喱,比较特别,味道都不错。泰式炒杂菜味道正常,而且带有少少咸鲜味。泰式鲜虾炒金边粉非常有水准嘅一个金边粉,虾够大只,而且非常惹味。不过唔食得辣嘅朋友可能要提一提小辣或者将辣粉分开上。套餐加一后两人一共四百零蚊,而食物质素亦好,下次再谂起泰国时,一定再返嚟帮衬。

冬阴功海鲜汤
酸辣味道适中,唔会死咸,而且非常足料,有大虾有青口,好饮。

腌酸辣凤爪

酸辣凤爪沙律

黄咖哩鸡

黄咖喱鸡

泰式炒杂菜
味道正常,而且带有少少咸鲜味。

2021-04-01
腌酸辣凤爪