2023-09-25
系公司搬之前. 同同事将湾仔每条街的食店扫均. 今日呢间都几特式. 因为主打系椰菜花饭.我地分别叫左"Inasal"烤鸡肉椰菜花饭$88及Cannelloni-style千层面$118个椰菜花饭都几有份量. 没有淀粉质下, 感觉食左都唔会好大负担.鸡肉系用柠檬草同葱等调味. 重有少少酱汁留系个"饭"度. 都几好味. 鸡肉够软身唔柴. 加埋个调味. 好好味. 重点系见到佢橙橙地色, 但一d都唔辣. 椰菜花咬落去十分软熟. 唔觉唔觉又一口. 个千层面写左有自家制香肠及帕玛森芝士. 食落同事话唔觉系香肠, 似系肉碎多d. 另外好够芝士味但唔"苏". 整体好好味. 个千层面质地唔系好似千层面, 似系一块"皮"包住d碎肉. 面加左芝士的卷. 但份量相对比较少. 男士食可能唔多够. 呢间的menu 要赞一赞. 佢地会写埋有咩材料. 好似见到辣椒我就已经可以唔驶再特登走去问人辣唔辣. 真的超级好.
椰菜花咬落去十分软熟. 唔觉唔觉又一口.