2022-07-14
餐厅以咖啡同酒合一嘅概念,加入实验室嘅元素呈现出嚟,好有新鲜感!佢哋主打系健康嘅日式轻食,仲要系冇加味精调味㗎,所以食得健康又放心,就算减紧肥都零负担🤣呢度可以自己拣想食嘅嘢,啱晒我🤭最少拣2⃣️样,最多可以拣5⃣️样,我同朋友两个都拣咗和风午市自选四品料理。我拣咗烤日本南瓜沙律拌枝豆果仁、蟹肉苹果薯仔沙律、日本黑醋排骨、吉列三元豚。日本南瓜非常清甜,加上果仁一齐食口感丰富。蟹肉苹果薯仔🥔呢个有淡淡的蟹肉鲜味,加埋薯仔苹果感觉好清新。黑醋排骨非常入味,黑醋嘅甜酸度比例啱啱好。吉列三元豚好香口,又无油腻感,唔错唔错😌朋友就拣咗羽衣甘蓝拌柚子汁沙律、黑椒烤鸡柚子醋沙律、日式黑醋排骨、意大利翠玉瓜拌炒章鱼粒。套餐仲包括餐汤同白饭,如果唔想要白饭可以加钱转藜麦椰菜花饭,我哋仲加咗咖啡☕️同甜品🍰要讲下佢哋嘅咖啡~ 系全港特有嘅酒粕咖啡,第一次听酒粕所即刻Google下,原来系酿制清酒嘅时候过滤出嚟嘅乳白色物质,酒粕唔单止有丰富嘅维生素同膳食纤维,仲可以保养肌肤同埋有美白效果。系日本人嘅万用调味料同滋补食材,日文读作Sakekasu,将酒粕加入咖啡,带有少少酒香风味,咖啡嘅酸味配合酒粕嘅甘甜,味道的确好特
要讲下佢哋嘅咖啡~ 系全港特有嘅酒粕咖啡,第一次听酒粕所即刻Google下,原来系酿制清酒嘅时候过滤出嚟嘅乳白色物质,酒粕唔单止有丰富嘅维生素同膳食纤维,仲可以保养肌肤同埋有美白效果。系日本人嘅万用调味料同滋补食材,日文读作Sakekasu,将酒粕加入咖啡,带有少少酒香风味,咖啡嘅酸味配合酒粕嘅甘甜,味道的确好特别🤘🏻
甜品就拣咗Tiramisu同埋柚子芝士蛋糕
整体都好满意👏🏻
另外餐厅有寿司区同埋夜晚都有清酒放题,钟意饮清酒嘅朋友可以试吓🙌🏻