2024-03-04
每日一烦恼,晏昼食咩好?又想健康又懒得煮饭,出面餐餐油腻食物,好困扰啊😕 最近喺office附近发现咗间新开嘅共享餐厅,主打健康住家饭,用app落单后就可以去locker拎,够哂方便,堂食或外卖都得,正👍每款套餐会包三𩠌一饭,用细细嘅环保盒装著,有营养标签,仲分埋颜色,白色系主食,红色系𩠌,绿色系菜,卖相精致,好有食欲🥹 主食有蒸粟米同牛肉焖饭,个人喜欢后者,软糯可口,但整体偏清淡,感觉好健康😂𩠌有粟米汁焗鱼柳、菠菜杂菌烘蛋、榄菜鸡髀肉同盐焗鸡中翅,整体酱汁唔多,鱼肉嫩滑,烘蛋厚实,鸡肉唔嚡,鸡中翅最入味,配饭一流!菜有金蒜西兰花同清炒奶白菜,鲜甜美味,都几唔错!另外呢度做埋cafe,有提供面包同饮品,大大力推介Puff Pastry Butter Toast,千层吐司好玩又好食,用手撕开,层次分明,内里软绵绵,散发著淡淡奶香气、Cheese Bacon Scone 都唔错,香气四溢,味道咸香,外酥内软,下午茶必点,配埋杯咖啡,享受😋