2023-01-04
夏威夷Poke bowl近黎变左我既至爱🤪,皆因食材以新鲜、健康为主。今日黎到大角咀呢间小店,见Menu几吸引,除左有几款signature,仲可以自己配搭主食、饭底、酱汁及调味料等等。餐厅唔算好大,但都干净好企理。*健身之鬼 $88*睇个名就知道系为健身人士🏋️而设,主食系慢煮鸡胸,仲有玉子丝、枝豆、车厘茄配埋鲣鱼昆布汁同埋寿司饭。另外我仲自己加$25要多份三文鱼,蛋白质一百分💯😍。食材都系新鲜既,系略嫌鸡胸少左D,不过鲣鱼昆布汁少少咸送饭好好味。*我全都要 $123*分别有三文鱼、吞拿鱼、蟹子、牛油果、香菇、山葵蛋黄酱配寿司饭。三文鱼同吞拿鱼都系新鲜唔腥既,但系蛋黄酱就辣D,差点食到流眼水🤣。牛油果🥑卖相靓,又有营养,呢度到加唔少分。*高蛋白可可香蕉奶昔 $50*多到满泻🤣,又系健身人士💪🏻喜爱既饮品,用朱古力味蛋白粉同香蕉加冰块搅拌而成,更加声称一杯有30g 蛋白质🤤 好啱健身人士操前餐或操后餐饮用。
*健身之鬼 $88*
*我全都要 $123*