2018-01-28
On dining lunch experience中环区,靓D 嘅lunch 都系大约$500 一个人我果日食咗:Starter: Egg ravioli Main: Roasted scallopEgg ravioli 做得好好,dressing 同配料(龙虾、bb洋葱)都同只半熟日本蛋夹得好好,可惜有个失手位就系D提子干🤦🏻♀️厨师用咗太多/太耐苦酒腌制,令到提子干太苦,破坏咗整体嘅协调,我分返晒出黎食就ok.Roasted scallop 配黑松露其实好稳阵,所以都好食,唯独是scallop 口感唔知点解好似有D似过份「梳打」过咁,有D碱水感觉,俾呢个价钱,我唔expect 件scallop 会有咁嘅口感。结论,睇得出个配搭同卖相都系fine dining 水准,但就系唔知点解我两个菜式都有轻微失准。但我同事点嘅菜都全部正常,所以可以俾多次机会佢。但老实讲,呢个价钱我expect 要丰富啲,$500得两个courses, 甜品要再加钱,系偏贵嘅,如果可以包多个沙律/汤,感觉会圆满D.
中环区,靓D 嘅lunch 都系大约$500 一个人
我果日食咗:
Starter: Egg ravioli
Main: Roasted scallop
但我同事点嘅菜都全部正常,所以可以俾多次机会佢。