2023-02-08
今日约左个fd出黎食饭,见佢咁耐无番香港,紧系一齐去食啲港式野食😬 google完揾到新强记好似几出名,一于就试下。大约上昼至中午时段黎,都已经有好多客,睇黎都系好受欢迎既酒楼😆。点心同粉面既选择都好多,唔同野食都有唔同既供应时间,好在我地想食既点心都仲有供应😆🍴椰香黄金糕平时都系过年先食到黄金糕,今年无食到就嗌黎食下。啲糕甜甜地几好食😋仲要超弹牙,一笼有三大件🍴豉汁凤爪、姜葱牛栢叶呢两样饮亲茶都必嗌,系酒楼既水准👍🏻🍴蟹子烧卖皇肉质扎实,值得试试🍴椒盐豆腐呢个真系好正😆 岩岩炸起新鲜滚热辣,唔洗点酱已经劲好味,外面又脆又香口,入面既滑豆腐就入口即融。一碟有好多粒,食到停唔到,我地食到最后先醒起未影相🤣推介!(连隔离枱个婆婆都问我地呢个咩黎🤣话好似好好食)🍴香妃鸡饭两个人食点心加个饭就够晒饱,而且份量都好多。可惜个fd唔食鹅,如果唔系都好想试下佢地既烧鹅😋除左点心,以前食过佢地个鸡粥都好正。今次得2个人,食得太饱食唔到咁多野,下次再黎试下先。
🍴椰香黄金糕
🍴豉汁凤爪、姜葱牛栢叶
呢两样饮亲茶都必嗌,系酒楼既水准👍🏻
🍴蟹子烧卖皇
肉质扎实,值得试试