2021-07-07
近期热门之选。将军澳及西贡区一向都系素食沙漠。好开心近来多了素食餐厅在此区出现。在西贡返工嘅我,放工后约朋友食饭,快靓正就系过嚟将军澳啦 😊6点40分就到咗餐厅,平日晚饭唔使等位,仲可以任选位置,超正!🤣一时贪心,点选了二人套餐,份量足,味道好,饱到呢 🤣🤣🤣先来两盅鲍鱼榆耳鸡丝翅,材料十足,在我来讲,味道比较咸,个芡比较浓稠。朋友当然话好好味😋,真翅一样 然后系笼仔蒸田园饺子,材料丰富厚实,略嫌饺子皮干身及厚面皮了,黐住筷子🥢,于是加了冬荫功汤一起吃,咁就唔同晒,湿润有咬劲冬荫功野菌鱼腐杂菜煲,朋友喜爱冬荫功汤,这个汤非常浓烈,番茄又多,菜又多,鱼腐嘅质感同口感极像真,朋友话有惊喜我最爱猴头菇,点了荷香杞子黑白木耳蒸猴头菇,没想到竟然会埋个芡系面,十分惹味,就系过浓了。一心谂住清淡嘅,有点讶异。依然系十分喜爱。吃完再减肥啦最后,仲有西米绿豆沙糖水送添,甜度适中,起沙之余又有豆渣,好有满足感 两个人又食又倾,直至打烊比人赶 奉劝一句,如果想静静地倾偈,要拣门口附近位置。今次坐窗口位,回音噪音滋扰,搞到我哋两个差唔多要咬耳仔先听到 🤣🤣🤣
一时贪心,点选了二人套餐,份量足,味道好,饱到呢 🤣🤣🤣
两个人又食又倾,直至打烊比人赶