SAVVY

2024-04-12 145 浏览
上星期揾咗间有情调嘅餐厅慢慢enjoy dinner倾吓计。太子酒店SAVVY系响海港城3楼,上网睇系超过8000平方呎,装修时尚得嚟,佢又有酒吧又有餐厅。睇餐牌后最后都决定点二人套餐,因为可以试吓印度菜式之余,仲有小食、餐汤、主菜等,真系超丰富,价钱一啲都唔贵,我哋慢慢享受咗三个钟。小食就有素肉饺、蟹肉饼,加素菜汤,先开开胃口。素菜拼盘上碟时温度keep住热,我特别喜爱个印度薄饼,真系好松软; 拼盘仲有豆腐、各式香料炒豆、奶酪同咖哩,香料味道好传统,亦可配印度饭中和一下,感受到异国情调。食到呢度已经饱左一半,但主菜三文鱼煎得好香,外脆得嚟肉质好juicy! 大啡菇铺上芝士焗,蒜蓉菜心都炒得好香,中西菜式夹住食。再讲多次,二人套餐都只系$798,仲有咁多嘢食,环境舒适,真系超抵!最后都忍唔住点多两个甜品,蓝莓芝士蛋糕、咖啡豆蛋糕(少许alcohol),精致亦不太甜,为整顿晚餐划上完美句号。

小食就有素肉饺、蟹肉饼,加素菜汤,先开开胃口。