2014-10-27 6345 浏览
朋友相约12人到此相聚, 属廉价buffet, 亦有听闻质素一般, 不过经此一晚, 觉得不错, 食物质素算是合理以上水平. 服务态度也不俗.甫一坐下, 经理就企响个场中间叫咪, 我地仲以为佢想表演唱歌, 原来佢系广播叫大家出黎睇㓥鱼表演(㓥鱼好似好俗咁, 系咪有个文雅d 既名词? 我唔记得系咩...) 当晚㓥既系油甘鱼, 正呀! 虽然我唔系好识点样㓥鱼为之劲, 但都有走出去凑下热闹, 而我更加关心既系, 佢表演完之后, 系咪可以攞黎食架呢?砌完之后既油甘鱼系可以响刺身BAR 排队攞既,味道浓郁,鱼油丰富,只是解冻不够,有1-2件还有未完全的雪粒。刺身种类不算多,只有4-5款左右,尚算新鲜。吃过刺身后,侍应送上每人一只鲍鱼仔,不过淡而无味,不送也罢。 随后我地就开始吃长脚蟹及蓝青口,长脚蟹味道偏咸,但肉质结实,啖啖肉。蓝青口更是全晚我的最爱,细细只,青口肉呈奶白色,肉质嫩滑,滑嘟嘟的,没有渣,非常可口鲜嫩。热薰也有十几款,有焗雪鱼,天妇罗(蚝,青椒,南瓜,虾),油盐水煮蚬,牛仔骨,金菇肥牛卷,多春鱼,串烧,炒粉,炒饭等等,但没有很出色的,只属不过不失。饮品也算是多选攞,有汽水,青酒,果汁

饮品也算是多选攞,有汽水,青酒,果汁,还可以自己调配咖啡,奶茶和柠檬茶。
甜品种类亦算丰富,有十多款供应,卖相和味道也不错的。
仲有中式甜品豆腐花,虽然冇乜豆味,但胜在够滑。
仲有Dryers 迷你雪条,有两款口味(朱古力,绿茶)。
总括黎讲咁既价钱有咁既质素已经很不错,环境同埋服务都几好。
2014-09-24