2024-10-20 2660 浏览
睇YouTube已经想去试好耐,上次去过屿坊,原来御厨唔系响一楼,系响地下,去到已经有一诈人等紧,11:55 先叫想拣位坐嘅埋去登记,登记完都即刻俾入去。点知入到去都唔系好多人,我哋坐咗入边窗口位,都几开阳,望到花园,景观几好,近窗系有啲晒,不过OK。啱啱开始,出去行个圈,有饮品,咖啡机有Cappuccino Expresso,同埋hot milk,入门口仲有水机同埋柠檬茶,自己加糖水,任饮都几好。睇咗啲沙律有三档:第一档就真系橄榄,洋葱,藜麦,仲有一个真系唔敢食嘅洋葱?三色椒、西兰花、萝卜丝、同埋豆、椰菜。第二档:凉拌木耳、罗惹沙律、尼泊尔薯仔沙律、麻辣枝豆、西班牙腌辣椒,仲以为蕃茄。第三档就真第三档都系沙律:有啲生菜、车厘茄、青瓜、羽衣甘蓝,有三兜酱自己捞:芝麻汁千岛汁、凯撒汁12:04 之后有个系放生果同甜品:西柚、密瓜、西瓜、橙,两款蛋糕系麻糬同埋一款唔知咩蛋糕?屋企人见到有人用手拎咗嚿麻糬出嚟,可能唔啱食,摆番落去!😫各款生果食落都OK,唔系特别甜。有张枱放咗啲糖,有个篮放咗块布,以为面包,点知原来系放咗啲类似蜂蜜蛋糕?有煲糖水,系雪耳红枣糖水,同埋有个面包布甸、葡挞定系柠檬

第三档就真第三档都系沙律:
有张枱放咗啲糖,有个篮放咗块布,以为面包,点知原来系放咗啲类似蜂蜜蛋糕?有煲糖水,系雪耳红枣糖水,同埋有个面包布甸、葡挞定系柠檬挞之类?辣椒朱古力蛋糕,面头𠮶啲cream撒咗辣椒粉,但唔辣嘅。
12:05 咖喱𠮶度有印式脆饼,印度香米,杂菜咖喱
红咖喱鸭,唔似印度嘢?印尼咖喱鸡一般啦,因为啲鸡肉鞋、啲汁又捞唔到饭!
蒸鱼、炒时蔬,只鱼好多骨,但系啲肉都实净嘅,系姜落得唔够,好淡味,所以自己豉油,都OK,同埋不断补充,攞晒就即刻补充,虽然系急冻鱼,但系都OK嘅唔错,一人一条。
北菇炆鸭掌、上海粗炒
最后嚟到主角:车仔面,真系好多款菜,好多面款,菇菌都好多,终于知道边个系今期主角川味系最劲系𠮶只麻辣猪皮,超辣!
12:12 先食咗印度咖喱,印式脆饼非常之脆,好好食,食咗好多旧,印度香米,少少辣,几好食,杂菜咖喱,点𠮶只印式脆饼、或者送饭真系一流!
12:28 北菇炆鸭掌都唔错,上海粗炒就淡味啲,但系都OK。 一开始饮咗个罗宋汤,辣嘅,真系唔错,不过唔记得影相。反而之后饮个中汤就麻麻哋。试条鱼,食咗好耐!
之后食沙律,超健康!吃了成个钟,才攞水果,已经冇乜拣,剩返橙、蜜瓜、西柚,好彩最后都再出西瓜,再攞西瓜,西瓜都甜。蜜瓜唔甜。冇雪糕,甜品麻麻,𠮶只菠萝包泡芙唔好食,食到车仔面,已经好饱,唔要粉,渌碗菜,净系渌菇菌虫草花,菜,OK啦。

食到2:00,都仲未催人走?不过2:00 车仔档熄灯了,仍有几枱客,我哋去埋厕所才走。整体环境不错,咁既价钱冇要求反而有惊喜,食足2个钟,聚会最适合!
2024-09-29