餐厅: 壹.01
资讯:

2021-08-11 42 浏览
壹.01 (观塘).观塘系就近我哋工作嘅地方,工厦多台式嘢食不在话下,近排仲多咗一间我觉得性价比几高嘅台湾嘢食. 🔹姜葱蜜汁排骨饭🔹.呢个姜葱蜜汁排骨饭都唔错,如果钟意食葱蒜嘅人一定会好钟意食呢个,成个饭都系充满着葱香,蜜汁排骨大大嚿但系唔会太肥.🔹特盛姜葱牛肉便当🍱🔹.呢个真系要推介大家食,大家都知道连锁嘅牛肉饭唔系特别好食,但系呢个有汁又好食😋而且佢入边仲有鹌鹑蛋,同埋佢店舖推荐嘅芋泥同埋酸菜,我男朋友唔钟意食芋头,所以呢个咁艰巨嘅任务就交比我♪(´ε` )但系真系好好好好好好食!个芋泥好甜又绵.🔹牛肉汁煮风琴豆腐$10/2串🔹.真系抵到烂,我哋系超级之喜欢食风琴豆腐,因为佢一样好索味嘅嘢,索埋啲汁一定要趁热食.🔹蜜汁台湾肠/酥炸花枝丸🔹.呢两日小食都好好食,前者真系有蜜汁甜甜地又脆卜卜嘅外皮,后者即叫即炸,外皮趣入面弹牙.📌 壹.01 (观塘)观塘骏业街56号中海日升中心2楼D号舖
壹.01 (观塘)

🔹姜葱蜜汁排骨饭🔹

成个饭都系充满着葱香,蜜汁排骨大大嚿但系唔会太肥

🔹特盛姜葱牛肉便当🍱🔹

🔹牛肉汁煮风琴豆腐$10/2串🔹

🔹蜜汁台湾肠/酥炸花枝丸🔹
📌 壹.01 (观塘)
观塘骏业街56号中海日升中心2楼D号舖