2023-05-13
我今日黎到林氏厨房食饭,食咗佢哋嘅大虾烟三文鱼沙律,红油抄手,鹅肝配牛柳同埋叉烧配太阳蛋饭。林氏厨房嘅大虾烟三文鱼沙律,啱啱一入口已经可以感受到新鲜嘅海鲜味,又有啲微微嘅酸味,令人回味无穷。红油抄手系林氏厨房嘅一道招牌菜,抄手皮薄馅多,加上丰富嘅香辣红油,味道非常过瘾,一口咬落,鲜美嘅肉汁就会四溢而出,令人垂涎欲滴。鹅肝配牛柳系一道高级嘅菜式,鹅肝醇厚滑腻,牛柳肉质鲜嫩多汁,两者相互辉映,口感丰富,令人感受到高贵优雅嘅美味。最后,叉烧配太阳蛋饭系一道经典嘅港式菜式。叉烧肉质鲜嫩,滋味十分浓郁,太阳蛋质感细腻,加上米饭嘅香气,令人食指大动,无法抗拒。总括而言,林氏厨房嘅菜式优质,味道正宗,每一道菜都令人垂涎欲滴。若想品尝地道嘅港式美食,不妨一试林氏厨房。