2021-11-25 88 浏览
天气冻真系会食多左野😌韩烧完又打边炉啦我地。呢间「牛知己」系世宙商场地下,地方好阔落,又唔系旺区,系难得可以好好地放松食饭嘅地方。我地拣左$268一位嘅澳洲牛板腱+海鲜放题,贪佢有得任食大虎虾🦐最贵果个餐$388有得任食韩牛,下次都想试吓。牛板腱质素好唔错,我地食左好多碟,每碟都系咁上下,肥瘦适中,渌几秒就食得,入口软绵绵又有野咬下,有牛味😋净系食呢样都抵番晒。另外都试左美国极上牛肩肉,明显冇牛板腱咁松软,但牛味更重,亦唔会难咬。虎虾唔使讲又系疯狂encore😍朋友剥壳我负责食,鲜甜又弹牙,爽YY。谷饲黑豚肉都好正,啲油花靓到不得了。其他食物仲有红豆沙、粟米沙律🌽、甜品蛋糕、炸虾、炸韩国饺子,仲有羽衣甘蓝🥬长洲大鱼蛋果啲,但我地食牛都食饱了🤣饮品有我中意嘅杨协成,仲有啤酒任饮添。我地都好满意,仲约埋下次再黎😍