2021-11-21 1706 浏览
依间饼店已经喺元朗好多年,如果你喺元朗住咗一段时间一定会认识。店舖装修系非常平实嘅路线,简单来讲就系一间旧式饼店。但系佢嘅蛋糕性价比系非常之高,一个蛋糕$200都唔使,大时大节或者系假日都会见到成间铺都系买蛋糕嘅人,但系佢蛋糕嘅供应都系非常之多,我哋冇一早预订都可以买到心头好。买咗最经典嘅杂果蛋糕,面头芒果好甜,另外仲配有几款生果,虽然都系罐头菠萝同蜜桃,但系简单好食~ 入边嘅蛋糕都系好传统嘅海绵蛋糕,配上厚厚嘅忌廉同埋罐头杂果。对于我个人来讲我就觉得忌廉系厚咗少少嘅,但系对于老一辈嘅人来讲呢啲先系传统嘅蛋糕味,如果系买蛋糕俾屋企长辈,金苹果真系一个唔错嘅选择!PS 仲有栗子蛋糕面头一样有多多芒果,只系入边嘅夹层换咗栗子,都好好食㗎!

杂果蛋糕

杂果蛋糕