2024-06-09
招牌即烧炭火靓鸡$198/只使用大瓦缸高温炭即场烧制,所以需时30-45分钟左右,想食就要黎到即刻落单。用个大窰烧鸡基本上唔会伏,烧完出黎好有炭香味,鸡皮脆卜卜,肉汁一剪只鸡就流晒出黎!肉质嫩滑,采用胡须鸡,脂肪含量不多,唔会好肥膏,我食两次两次都有叫鸡十八岁卜卜脆牛肋条$238又要起筋又要炆又要炸,功夫都几多,所以都要耐心等候。不过值得等,上菜时超级脆卜卜!牛肋条冇筋又软熟!再点上沙嗲酱层次再提升!推荐一大班朋友食(食得太多有少少漏,不过真心好食)姜葱台生蚝啫煲$188上菜时吱吱喳喳的热煲,香喷喷的,店员还会帮忙搅伴一下免黐底,煲内有好多台生蚝,半煎好也上了煎粉,夹杂姜葱蒜头葱头爆香,好满足!𩠌饭一流!生炒新鲜沙姜胡须鸡$228比起炭烧鸡唔驶等太耐,但都好正!沙姜的香气衬托起胡须鸡的鲜甜,鲜嫩多汁,而且很开胃!因为响屋企附近,所以食过两次,大排档风味,但干净企理,分室内室外位置,笔者坐室内可以凉冷气,仲有楼上雅座,如果客人想煲烟🚬可以坐出面,开到凌晨四点,同知己老友吹水饮酒🍻到夜一夜都唔怕。店主亲切友善,店员服务有态度,会再访。
招牌即烧炭火靓鸡$198/只
十八岁卜卜脆牛肋条$238
姜葱台生蚝啫煲$188
生炒新鲜沙姜胡须鸡$228
比起炭烧鸡唔驶等太耐,但都好正!
沙姜的香气衬托起胡须鸡的鲜甜,鲜嫩多汁,而且很开胃!
店主亲切友善,店员服务有态度,会再访。