2013-03-24 60 浏览
俾老婆话我无口齿,四年嚟一直无上载食评,咁今次新婚后写下食评啦^^今次嚟到呢间喺元朗新开嘅餐厅,朋友食过话正所以去试下。坐低不久便来一蓝面包,睇落同出面餐厅无乜分别,但一点个酱汁就觉得好特别,我从未试过食面包点哂啲酱,问啲职员先知只酱原来系「自家制」,正!之后嚟碗汤系磨菇汤,一睇又系啲我唔好嘅搅拌机做嘅汤,但食落个味好浓好香,有啲似上次喺诺仕佛台饮嘅,好creamy,like!!嚟到主菜我最爱嘅Carbonara长通粉,呢个配搭好match,长通粉里面载住啲汁,咬落去啱啱好,唔会太多又唔会太少,加埋店长亲手帮我哋加刨芝士,再like!!!跟住试咗我同老婆马尔代夫honeymoon时食嘅意大利饭 Risotto,我可以肯定呢间chefs stage 整得好好多,啲汁收得啱啱好唔干又唔会湿滴滴,个饭又够软身,再一次like!!!再嚟呢个系店长推介: 外脆内软嘅牛扒,但我感觉一般,可能我哋之前又饭又意粉已经食得太多嘢,又俾人话眼濶肚窄=.=|||最后老婆话要试埋Tiramisu,仍有进步空间。。。埋单时用咗朋友俾我嘅9折咭,好抵呀!下次再入嚟元朗一定会试多次,希望到时有多啲「自家制」嘅产品!

最后老婆话要试埋Tiramisu,仍有进步空间。。。

2013-03-19
庆祝纪念
纪念日
用餐优惠
其他
  • 「自家制」酱汁,卡邦尼长通粉,蘑菇意大利饭