📞好彩先订座,去到餐厅很大,但都坐无虚席。店家招呼很好,很有礼貌。老板同我讲呢度啲师傅个个都系东北人,食到真正东北原味。🥟素三鲜 (10只)$48想健康啲食下素饺,有白菜仔、甘笋、木耳、冬菇,好丰富既馅料,粒粒都饱满多汁!好有口感!🐓鸡丝粉皮 $68份量超多!成座小山丘咁!麻酱好够,带酸甜,伴以爽脆青瓜丝,幼嫩鸡丝和软滑粉皮,夏天好开胃!笔者食完呢碟已经好饱啦!🍎拔丝苹果 $78真拔丝!真拔丝!由于我系第一次食,店员上菜时同时拎埋个大碗水黎,原来系要拔丝!拉高d糖丝再成旧浸落d水度!再拎返上黎,呢个动作要快!咁就防止d糖凝固!糖入面系苹果,但出奇地唔酸,唔似平时食开既苹果。🍝麻酱冷面$66买埋外卖🥡返去比老公食,用多料!好多肉丝,青瓜丝,萝卜丝,下底系冷面,不过唔建议外卖,因为时间耐左索左d麻酱,个面会有啲杰,但味道好食!现场食发挥更好!🥚凉伴皮蛋$48(可分辣)怕辣如命的老公都试下点辣汁食下,第一啖唔辣,但辣味后来居上!唔怪之得店主强推辣椒油!真系好过瘾!夹埋皮蛋食好正!皮蛋仲系起沙架!😋✅呢间老掌柜已经列入我「元朗翻头食」餐厅之一,下次再去试下片皮鸭🦆先!📍元朗西菁街23号富达广场

🥟素三鲜 (10只)$48
素三鲜饺子

🐓鸡丝粉皮 $68
鸡丝粉皮

🍎拔丝苹果 $78
拔丝苹果

🍝麻酱冷面$66

🥚凉伴皮蛋$48(可分辣)
凉伴麻辣皮蛋

📍元朗西菁街23号富达广场地下19-24号舖