2023-05-17 49 浏览
【元朗•薄荷叶泰国菜】✨🐝————————————————————————去开元朗行街,见呢间泰国菜环境唔错咁就决定入去试下。主打泰式料理:咖哩、海鲜、串烧等。🍯 |软壳蟹咖喱配薄饼 |HKD 218+55好浓椰香味,好creamy,咖喱唔会辣保持到软壳蟹既蟹味,配埋薄饼直头系大满足!!🍯|泰式炒茄子|HKD 88一上碟见佢红卜卜,以为佢会好辣,点知完全唔辣。有洋葱、肉碎,三色椒、金不换去增添茄子嘅香味。一食落去感觉自己去咗泰国咁,好浓嘅金不换香味,配埋蒜香,超级正。🍯|沙嗲牛串烧|HKD 108好惹味,牛肉好松软,即使经过烧烤之后仍然有好多肉汁配埋沙嗲酱,又咸又甜,令人食到停唔到口。饮埋啤酒一流! 🍯|春卷配生菜|HKD 98我个人比较钟意唔配生菜直接食,春卷本身唔浓味,卷皮烟烟韧韧咁,入面有啲肉碎,有少少似食生菜包肉碎既感觉,冇咁浓味,友人配生菜就再清新少少。🍯|椰青 | HKD 50新鲜椰青,一饮劲清甜,完全驱赶咗夏天嘅闷热,特别最近天气又潮湿又闷热。饮完直程透心凉,仲可以食埋入边嘅椰肉,超级嫩滑
【元朗•薄荷叶泰国菜】✨🐝
————————————————————————

🍯 |软壳蟹咖喱配薄饼 |HKD 218+55
好浓椰香味,好creamy,咖喱唔会辣
保持到软壳蟹既蟹味,配埋薄饼
直头系大满足!!

🍯|泰式炒茄子|HKD 88

🍯|沙嗲牛串烧|HKD 108

🍯|春卷配生菜|HKD 98
我个人比较钟意唔配生菜直接食,春卷本身唔浓味,

🍯|椰青 | HKD 50