2024-04-22 101 浏览
放假朋友带左我去元朗国行下,试左一间好有泰国特色嘅餐厅,天花板挂满一盏盏好靓嘅灯,大萤幕就播放紧泰国K-Pop嘅歌,有少少觉得自己系泰国添🤭冬阴功汤食泰国菜必试冬阴功汤,酸酸辣辣好开胃,虽然我哋只系叫咗个细嘅冬阴功,但系入边都仲有唔少材料,虾味亦都好重,如果辣多少少就更加好味~酸甜鱼厨师将鱼炸至松脆,令到条鱼外脆内嫰,配上以菠萝制成嘅甜酸汁,令人食唔停口~厨师特色虾酱炒饭成件事好似艺术品咁,劲igable,插着一支魔鬼鱼干同埋大虾,唔止睇得仲食得添,厨师即叫即炒,热辣辣嘅炒饭好有镬气,配上虾酱同提子干就更加惹味~沙嗲串烧(鸡/牛/猪)串烧每款肉都要咗两支,可以一次过试晒唔同嘅味,厨师即叫即烧,热辣辣上枱,食落好香又唔会太过干身,咬落口仲有好丰富嘅肉汁🤩佢上秘制嘅沙嗲酱,花生味劲香,完全系配酒一流😍薄荷叶泰国菜 (元朗)元朗安骏里2号怡康大厦地下12-13号舖评分:8/10

冬阴功汤

酸甜鱼

厨师特色虾酱炒饭

沙嗲串烧(鸡/牛/猪)

薄荷叶泰国菜 (元朗)
元朗安骏里2号怡康大厦地下12-13号舖
评分:8/10